top of page
3P4A3781.jpg

Hvem er vi?

Silje er utdannet salmaker med svennebrev og er sertifisert saltilpasser, med over 10 års erfaring i bransjen. Hun har drevet firmaet "Fagsalmakeren" siden 2012, og jobbet som salmaker i Norge, Sverige og Danmark. Silje er også sertifisert instruktør innenfor  Sentrert ridning, nivå 1, og har gått Modul 1 og 2 hos Rider In Balance.

Stine er utdannet Hesteterapeut ved SSHH, Sertifisert Master Saddle Fitting Consultant, Hestefaglært og har blant annet Tensegrity Balancing Therapy Level 1 og fullført alle Vertikal Balansert Ridning-kursene. Stine har siden 2012 drevet med trening, behandling og dressurundervisning.

 

Vi møttes i 2012, da Stine hadde Siljes hest til tilridning..

Så fulgte mange år med sporadisk kontakt. Ett kurs her, litt saltilpassing der…

Til Stine panisk ringer Silje sommeren 2023, og sier vi må samarbeide!

Hvorfor?

Etter mange år på hver vår kant, med hvert vårt fagfelt, så står vi med samme problem. Stine behandler hester, og behandler de samme problemene gang på gang. Silje tilpasser saler, og tilpasser de samme skjevhetene gang på gang…

 

Vi vil gjerne se framgang og utvikling hos kundene våre!

Sunne, sterke og holdbare ekvipasjer.

Hvorfor 

Hvorfor velge Kentaur Ekvipasjeoptimering?

Ved å kartlegge asymmetri hos både hest, rytter og utstyr hver for seg, får vi et klart bilde av hvilket utgangspunkt vi har. 

Stine har et spesielt fokus på biomekanikk hos hesten og Silje har over mange år spesialisert seg på balansering av sal og rytter. Med vår samlede kompetanse ønsker vi å tilby våre kunder et helhetlig konsept hvor rytteren får verktøy til å jobbe med både seg selv og sin hest.

 

De siste årene har det blitt stor fokus på rytters balanse, asymmetri og trening. Det har kommet flere gode aktører på markedet som gir deg verktøy til å bli en rettere, stabil og balansert rytter.

Med vår bakgrunn fra både “Vertikal Balansert Ridning”, “Ride With Your Mind”, “Sentrert ridning” og” Rider In Balance”, ser vi at mange av disse bygger på mange av de samme prinsippene, men med ulike obersvasjoner og innpakkning. Ryttersporten er definitivt på vei i en god og spennende retning!

Det vi også ser er at dette er nettopp verktøy. Gode startegier og hjelpemidler til å ta deg videre på veien til å bli en bedre rytter, og en måte for deg å få mer ut av ridningen, enten du er hobbyrytter eller om målet ditt er OL. Men du får enda mer ut av treningen om fundamentet er i orden. At hesten er frisk og har et sunt bevegelsesmønster. At salen ligger balansert på hesten og gir rom for utvikling. Og ikke minst; at salen passer deg som rytter, og gir deg de beste forutsettningene til å ri hesten din i balanse!

 

Rir du en hest med stor asymmetri i muskulatur og bevegelsesmønster vil dette gjenspeile seg i hvordan salen ligger på hesten.

Er salen skjev i bom eller stoppning, vil dette påvirke hvordan du sitter i salen. Det vil påvirke din assymetri og ditt bevegelsesmønster og balanse på hesteryggen. Passer ikke salen deg som rytter, og du ikke har mulighet til å få en nøytral bekkenposisjon, vil dette påvirke hesten negativt. Pågår dette over tid, kan det i visse tilfeller faktisk kunne skade hesten.

Skal vi være en del av ditt team?

Silje Sverkolt

Salmaker, saltilpasser og instruktør

Silje tilbyr

 • Saltilpassing

 • wow prøving og tilpassing

 • Ergox2 prøving og tilpassing

 • Avsuttet ryttertrening

 • Undervisning i sitsoptimering

 • Facebook
 • Instagram
380402512_706400904736949_7538954094683470066_n.jpg
927edc_e2c066cad0854bbcaef80d9515292c61~mv2.webp

Stine Løvås

Saltilpasser, trener, instruktør og terapaut

Stine tilbyr

 • Saltilpassing

 • Ergox2 prøving og tilpassing

 • Osteopatisk behandling og terapautisk trening av hest

 • Undervisning i dressur og sitsoptimering

 • Hest i trening

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page