top of page
123560091_1728307594001260_6115203110321899876_o.jpg

Om Fagsalmakeren

Silje Sverkholt
Salmaker og saltilpasser

Etter to år med design og håndverksutdannelse, var jeg overlykkelig over å finne en utdannelse og et yrke der jeg kunne kombinere mine to store lidenskaper; Hester og håndverk. 

Sadelmakeriskolan i Tärnsjö, Sverige, ga meg en grundig treårig håndverksutdannelse, avsluttet med Svennebrev (gesällbrev).

Videre gikk jeg "Equipmentcoach" ved UPH Academy, for å få en mer anatomisk og biomekanisk vinkling på tilpassning av saler, bitt og hodelag. 

I tillegg til tradisjonelle engelske saler, har jeg siden 2016, jobbet med WOW-saddles, og luftsystemet Flair.

Sommeren 2020 utdannet jeg meg til Centered Riding Level 1 instruktør, for å bedre kunne hjelpe min kunder med sits og innvirkning på hesten.

I 2022 gikk jeg modul 1 og 2 hos Rider In Balance.

Jeg oppdaterer og utdanner meg fortløpende. Det er alltid behov for flere verktøy i verktøyskassen. Alltid nye forskningsresultater, og nye og spennende produkter på markedet.

Hvorfor 

Hvorfor velge Fagsalmakeren?

Ved en saltilpassning begynner jeg alltid med å gå igjennom hestens kropp. Det blir ført journal ved hvert besøk, for å holde en oversikt over hestens hestens muskulære endringer.

Jeg legger stor vekt på asymmetri i saltilpassnigen. Både hest or rytters muskulære asymmetri, og skjevheter i innlært bevegelsesmønster. I samarbeid med rideinstruktør Renate Engell Sætereng tilbyr jeg også ryttertrening og bevegelsesanalyse uten hest.

Det er viktig for meg med ett godt tverrfaglig samarbeid rundt hestene våre, og at vi legger til rette for at vi kan gi hestene et godt liv og sørge for at de har god helse. Her er det viktig med en god dialog mellom fagpersoner, og at du har et godt team rundt hesten din.

Skal vi være en del av ditt team?

Visste du at..

Silje er sentrert ridning-instruktør nivå 1?
sentrert riding edited
bottom of page