top of page
123560091_1728307594001260_6115203110321899876_o.jpg

OM OSS

Silje Sverkholt
Salmaker og saltilpasser
Sara Christophersen
Lærling i Salmakerfaget
Tilla Brekke Møyland
Lærling i Salmakerfaget

Etter to år med design og håndverksutdannelse, var jeg overlykkelig over å finne en utdannelse og et yrke der jeg kunne kombinere mine to store lidenskaper; Hester og håndverk. 

Sadelmakeriskolan i Tärnsjö, Sverige, ga meg en grundig treårig håndverksutdannelse, avsluttet med Svennebrev (gesällbrev).

Videre gikk jeg "Equipmentcoach" ved UPH Academy, for å få en mer anatomisk og biomekanisk vinkling på tilpassning av saler, bitt og hodelag. 

I tillegg til tradisjonelle engelske saler, har jeg siden 2016, jobbet med WOW-saddles, og luftsystemet Flair.

Sommeren 2020 utdannet jeg meg til Centered Riding Level 1 instruktør, for å bedre kunne hjelpe min kunder med sits og innvirkning på hesten.

Jeg oppdaterer og utdanner meg fortløpende. Det er alltid behov for flere verktøy i verktøyskassen. Alltid nye forskningsresultater, og nye og spennende produkter på markedet.

Da jeg var ferdig med videregående utdanning som frisør og et friår på folkehøyskole visste jeg ikke helt hva jeg skulle ta meg til. Jeg viste at jeg ville holde på med noe jeg trivdes med å gjøre. Jeg har hatt hest siden jeg var liten og det er en av mine store lidenskaper. Jeg fant Silje da jeg var på utkikk etter en sal jeg kunne bruke på min mye unghest, noe som førte til at jeg fant ut at jeg kunne gå salmakerlærling. Heldig var jeg med at jeg fikk lærlingplass hos SIlje. Tenk at jeg får lære av den beste!

Jeg ønsker å spesialisere meg på seler og utstyr til hund hvor jeg kombinerer min formsans med gamle håndverksteknikker. Jeg er utdannet designer ved Kunsthøgskolen i Oslo og siden det har jeg forsøkt å finne en måte å kombinere mine to store interesser; hunder og det å skape med hendene. Valget falt på salmakerfaget, og jeg var heldig som fikk lærlingplass hos Silje. Det er spennende å lære om materialene og alle de ulike teknikkene. Gleder meg til å lage noe nyttig og vakkert.

Viste du at??

Silje er serntrert ridning-instruktør nivå 1?
sentrert riding edited
bottom of page