top of page

Undervisning

Vi tilbyr undervisning både avsuttet og til hest, privat og i felles grupper.

Avsuttet ryttertrening

Sitsoptimering og avsuttet trening tilbys både som privatleksjoner og for grupper.

Hva med å ta med vennegjengen på innendørst trening når været ikke byr på motivasjon?

Vi tilbyr leksjoner i store nye lokaler på Nykirke og kan også komme til din stall for større grupper.

Vi er opptatt av at treningen skal være gøy og lite høytidelig, samtidig som vi ønsker å holde et høyt faglig nivå.

Avsuttet trening kan gjøre underverker for ridningen og gir klarhet i hvilken ubalanser som tilhører hesten og hva som er rytters utforringer.

Silje er sertifisert CR nivå 1 instruktør og har gått flere Rider In Balnce Moduler, Stine har tatt alle Vertikal Balansert Ridning kursene og sitsoptimering gjennom Ergox2.

430943033_785176959658807_5442907149121778130_n.jpg
17939788867133528.jpg

Skadeforebyggende og rehabiliterende treningTERAPI GJENNOM BEVEGELSE
Har du en hest som skal tilbake i trening etter skade eller generelt ønsker et treningsfokus på hestens holdbarhet?

En god trener er hestens aller beste terapeut!
Komplementær behandling av hest kan være et viktig supplement for å holde hestene våre sunne og friske. Men hva om vi behandler de samme problemene igjen og igjen, uten og gå videre med å analysere hvorfor vi har akkurat disse utfordringene?
Terapi gjennom bevegelse.
Ved å ta med en dypere forståelse for hestens anatomi og biomekanikk inn i treningen åpnes det for helt nye muligheter. Vi arbeider utifra hestens individuelle behov og følger nøye med på endring i bevegelsesmønster og holdning.

FORBEREDELSE FOR NY SAL
Har hesten gått med en sal som ikke har passet over tid vil den ofte ha forandringer i sin overlinje som vi ønsker å forbedre.
Det er oftest mulig å tilpasse salen etter hestens nåværende form, men dette vil innebære at det er vanskelig å tilrettelegge for positiv utvikling. Hester kan potensielt endre form betydelig over kort tid med riktig og målrettet trening. Vi bistår gjerne med denne prosessen. Vi skreddersyr et treningsopplegg for hvert individ og følger utviklingen ved hjelp av målinger, foto og film.
Har du en hest vi forutsetter stor endring hos er det muligheter for leie av sal hos oss i overgangsperioden. På denne måten kan vi oppnå en varig løsning hvor vi kan unngå kostbare salbytter, skjevheter i salen og gir deg de alle beste forutsetningene for optimal holdbarhet og prestasjon for din hest.

Rideundervisning

Vi underviser utifra klassiske prinsipper og oppdatert forskning på hest og rytters biomekanikk.
Det legges vekt på hvordan vi som ryttere kan oppnå selvbæring hos hesten gjennom vår sits som hovedhjelper.

Vi underviser elever med alt fra travhester som trenger variert trening til satsende konkurranseryttere som vil finjustere sin sits på hesteryggen.

3P4A3733.jpg
bottom of page