top of page
3P4A3841.jpg

Kursmeny

Våre kurs er mer en bare en forelesning!

Vi er alltid to instruktører på kursene våre. Det vil si at vi har kapasitet til flere deltagere og likevel gi alle noe personlig veiledning.

Alle kurs er lagt opp med en stor del praksis, og vi gjør vårt beste for å gjøre kursene interessante. Vi har investert i mange ulike verktøy for både øvelse og illustrasjon.

 

Har du lyst til å arrangere kurs med oss?

Vi reiser ut og holder kurs på din stall. Vi forstår at det er jobb  knyttet til å arrangere ett kurs! Vi tilbyr "gratis" tjeneste for alle våre arrangører i forbindelse med kurs. Du vil også stå fritt til å kunne ta betalt for tjenester rundt kurset og har gratis plass på selve kurset til deg selv.

Litt om våre kurs

IMG_4842.jpg

Salens tilpassing - Mot rytteren!

Salens tilpassing til rytteren På dette kurset skal vi ta for oss hvordan salen tilpasses deg som rytter. Akkurat som hester har vi mennesker helt individuelle behov når det kommer til salen. Vi tar bekkenavtrykk og sitsanalyse av alle som ønsker det.

Salens tilpassing for rytteren

- Rideskoler

Project Name

På dette kurset vil fokusere mer på smarte og billige løsninger for å optimere det utstyret man allerede har tilgjengelig. Vi vil legge opp innholdet slik at kurset er relevant også for ungdom og nybegynnere som har hest som hobby. Det vil være plass til et større antall deltagere og er lagt opp slik at rideskolen skal kunne ha en ok fortjeneste selv.

received_774993111358452.jpeg
20240114_154744_edited.jpg

Sitsoptimering

og avsutten ryttertrening

Project Name

Sitsoptimering og avsuttet ryttertrening For at vi skal kunne hjelpe hestene våre med dere ubalanser trenger vi å først ha styr på egen kropp. Vi lærer bort enkle øvelser man kan gjøre i hverdagen og hjelper hverandre å bli oppmerksomme på våre egne utfordringer.

Biomekanikken bak ridningen

Project Name

På dette kurset tar vi for oss grunnleggende biomekanikk hos både hest og rytter. Hva vil det egentlig si at hesten er i samling og hva er hensikten med de ulike øvelsene vi gjør?

17939788867133528.webp
ARW.jpg

Trening som terapi for hesten

Hva skal til for at vår trening av hesten kan være med å gjøre hesten friskere og mer holdbar? Vi snakker om hvordan en god forståelse for hestens biomekanikk er avgjørende for oppbyggende trening.

Suksess med bruktsal!

Project Name

På dette kurset skal vi ta for oss hva man bør være obs på når man handler på bruktmarkedet. Hvordan kan man selv gjøre en grunnleggende sjekk av brukte saler. Hvilken type saler tåler tidens tann? Mange hesteeiere handler brukt i håp om å spare penger, som ofte ender opp med å bli en svært dyrkjøpt erfaring. Kurset er ment som en guide for hesteeiere som ønsker å navigere bruktmarkedet i samråd med sin saltilpasser.

159085534_122681519793090_6428029118448373145_n.jpg
17968651541557426.webp

Ekvipasjoeoptimering i praksis.

Project Name

Vi evaluerer hest, sal og rytter hver for seg før vi ser ekvipasjen sammen. Dette gir en unik mulighet til å få klarhet rundt hva akkurat dere trenger. Som deltager med hest får du utstyrskontroll og optimering til både hest og rytter, rytteranalyse og avsuttet trening, samt rideleksjoner.

Salens tilpassing til hesten.

Project Name

Hvordan kan du som hesteeier selv gjøre en grunnleggende sjekk av egen sal? Vi går gjennom grunnprinsipper rundt tilpassing av salen til hesten, ser på ulike saler og forklarer hva slags egenskaper de har. Vi går gjennom anatomi spesielt relevant for saltilpassningen og viser hvordan vi kan måle og evaluere egen hest. Deltagere vil få med en laminert guide og sjekkliste for egen sal, samt fleksikurve for å kunne rutinemessig måle sin hest. Kurset er ikke ment som en erstatning for bruk av saltilpasser, men som hjelp for at du som hesteeier skal kunne evaluere om salen trenger en sjekk, samt ha tilstrekkelig kunnskap til å stille krav til sin saltilpasser.

IMG_9184.JPG
IMG_1065 (1).jpg

Salens tilpassing til hesten - I bevegelse!

Hva er det egentlig som skjer når salen sklir på den ene hånden og hva kan vi gjøre med det? Hvordan påvirker ulike design og materialer ekvipasjens prestasjon? På dette kurset går vi mer i dybden rundt hva som påvirker utstyret i bruk og hva slags tegn man bør være ekstra oppmerksom på.

bottom of page